Spring til indhold

Serbian Danish Water Days 2017

09.03.2017  14:35
Danske vandløsninger skal til Serbien. Den danske ambassade i Serbien har derfor arrangeret et eksportfremstød med fokus på vandteknologi i november.Serbien har siden 2014 indført økonomiske reformer, som er kommer godt fra start. Resultatet er bl.a. stigende økonomisk aktivitet i Serbien og herunder øgede investeringer i infrastruktur. Et vigtigt investeringsområde i infrastruktur er vandsektoren, hvor danske firmaer allerede har leveret løsninger og viden, og hvor der fortsat er stigende potentiale. Den danske ambassade i Serbien arrangerede derfor i september 2016 to konferencer, hvor der var fokus på danske erfaringer og praksis inden for vandforsyning og vandrensning.

Kom og mød beslutningstagere
I forlængelse af sidste års konferencer arrangerer ambassaden til september 2017 et eksportfremstød, hvor det vil være muligt at møde beslutningstagere fra vandværker og vandsektoren i Serbien. Det vil derudover være muligt, at du kan fremvise dine vandløsninger til potentielle købere, investorer og samarbejdspartnere. Fremstødet bliver afholdt fra den 13. til den 18. november. 

Stigning i Dansk eksport til Serbien
Danske firmaer nyder allerede godt af den positive udvikling på det serbiske marked. Dansk eksport til Serbien steg med 42,5 procent og anslået 10 procent i 2016. Økonomisk vækst i Serbien var i 2016 ca. 2,8 procent og anslås til ca. 3 procent i 2017. Serbien har gjort markante fremskridt på Verdensbankens Doing Business Index. Der er gode forventninger til yderligere reformer herunder også i vandsektoren i forbindelse med EU-udvidelsesprocessen, som også medfører betydelig international finansiering.

Hvis du søger mere information, herunder også om de udfordringer, der fortsat er på det serbiske marked, så kontakt handelsafdelingen på den danske ambassade i Serbien eller Eksportforeningen herunder Ilse Korsvang. Læs mere her.

Den danske ambassade i Beograd
Søren Engelbrecht Hansen
Tlf.: +381 11 3679 506
E-mail: sohans@um.dk 
www.serbien.um.dk