Spring til indhold

Rejseforsikring

Hverken det gule eller blå sygesikringsbevis gælder i Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina og FYR Makedonien.

Hverken den almindelige danske rejsesygeforsikring (det gule sygesikringskort) eller det blå EU-sygesikringskort gælder i Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina og FYR Makedonien, hvorfor det er vigtigt, at du selv tegner en forsikring under din rejse.

En udlandsrejse uden tilstrækkelig forsikring kan være ruinerende for dig og din familie. Husk derfor at tegne en rejseforsikring og kontrollér, at rejseforsikringens dækning er tilstrækkelig.

Vær herunder særlig opmærksom på:

  • rejsens længde (vær sikker på dækning under hele rejsens varighed)
  • rejsens art (ferie/studier/forretning)
  • rejsemål (europæiske eller andre lande)
  • rejseaktiviteter (vær sikker på dækning i forbindelse med alle planlagte aktiviteter, herunder risikable sportsgrene)
  • konstaterede sygdomme (før afrejse)
    Du skal altid sørge for at være forsikret, når du rejser i udlandet, så du er sikker på at få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark

Det gule og blå sygesikringsbevis

Du kan læse mere om det gule og blå sygesikringsbevis og den offentlige rejsesygesikring samt om supplerende rejseforsikring på borger.dk.

Sportsulykker og kroniske lidelser

Vær opmærksom på, at en almindelig rejsesygeforsikring ikke nødvendigvis dækker ved visse sportsulykker (f.eks. dykning, riverrafting, trekking og svæveflyvning) og for behandling af kroniske lidelser, som var konstateret før afrejsen.