Spring til indhold

Ambassaden i Beograd søger handelspraktikant til forårssemesteret 2016

15.10.2015  15:43

Genopslag

Ambassaden i Beograd søger en praktikant til handelsafdelingen med start den 1. februar 2016. Som praktikant på ambassaden vil du gennem et halvt år få mulighed for at afprøve dine færdigheder på en spændende og levende arbejdsplads, hvor du indgår i et lille og fleksibelt team. Derudover får du et indgående kendskab til regionen.

Baggrund
Serbien er et land under forandring. I forbindelse med EU-optagelsesprocessen skal Serbien gennemføre reformer på mange områder. Det åbner også nye perspektiver for ambassadens eksportfremmearbejde. Foruden Serbien dækker ambassaden i Beograd også Montenegro og Bosnien-Hercegovina, og arbejdet omfatter derfor også udviklingen i disse lande og i regionen i bredere forstand. Da ambassaden er blandt Danmarks mindre ambassader, kommer praktikanten til at indgå i et mindre team, hvor der er en høj grad af frihed for praktikantens egen tilrettelæggelse af arbejdsopgaverne.
Beograd er et spændende sted at bo med sine ca. 2 mio. indbyggere. Hele året rundt er der mange kulturelle begivenheder, og i alle gader summer der af liv på de mange cafeer, restauranter og barer, som hyppigt bliver frekventeret af lokalbefolkningen. Dermed er der gode rammer for at etablere et socialt netværk, blandt andet med praktikanter fra andre ambassader i byen.

Praktikant i handelsafdelingen
Arbejdet i handelsafdelingens består hovedsagligt i at bistå danske virksomheder, deltage aktivt i ambassadens kommercielle strategi og indgå i det regionale handelssamarbejde. Som praktikant vil du få mulighed for at prøve kræfter med en række opgaver inden for det handelsmæssige område, heriblandt informationsindsamling, formidling og bidrag til markedsundersøgelser inden for forskellige sektorer, udarbejdelse af markedsnyheder samt deltagelse i forberedelsen og afviklingen af pr-aktiviteter for danske virksomheder. Forskellige former for kommunikative opgaver vil ligeledes præge praktikantens arbejdsopgaver.

Hvem kan søge?
Vi søger selvstændige og initiativrige studerende med færdiggjort bacheloruddannelse fra en relevant videregående uddannelse.
Vi tilbyder ikke løn, men kan refundere udgifter til bolig mv. på op til EUR 335 om måneden. Ambassaden udfærdiger gerne et brev til bekræftelse af praktikaftalen til brug ved legatansøgning. Kendskab til regionen og sproget er en fordel, men ikke et krav.
Du kan læse mere om praktikophold her:
http://um.dk/da/om-os/stillinger/praktikpladser-paa-repraesentationerne/

Send din ansøgning, karakterudskrift, CV og eventuelle udtalelser til begamb@um.dk. Ansøgningsfrist er den 26. oktober 2015.
Hvis du har spørgsmål vedrørende praktikopholdet i handelsafdelingen, kan du kontakte lederen af handelsafdelingen, Søren Engelbrecht Hansen, på sohans@um.dk eller på telefon +381 (11) 36 79 506. Du er desuden velkommen til at kontakte nuværende praktikant i handelsafdelingen, Boris Mihajlovic, på bormih@um.dk eller på telefon:+381 (11) 36 79 507.


 Seneste nyt

    Se alle