Spring til indhold

Ny pulje skal styrke erhvervsliv i udviklingslande

11.05.2015  12:17
Regeringen lancerer nu den anden runde af en støtteordning, der skal fremme social dialog i udviklingslandene.

Der er 55 millioner kroner i puljen til denne runde, og målet er at styrke værdikæder og faglige uddannelser med særlig fokus på bæredygtig energi, vandforsyning og fødevareproduktion.
 
Handels- og udviklingsministeren udtaler:

”Det er en vigtig prioritet for regeringen at fremme arbejdsforholdene i udviklingslandene. Med den nye ordning får udviklingslande en unik mulighed for at trække på dansk teknologi og danske erfaringerne fra blandt andet offentligt-privat samarbejde. Det er nu op til danske institutioner og organisationer i samarbejde med lokale partnere at søge penge fra den nye støtteordning, der kan bidrage til at forbedre erhvervsklima, faglige uddannelser, organisatoriske eller teknologiske udfordringer på virksomheder i udviklingslande.” 
 
En bred vifte af organisationer og aktører, der er tilknyttet dansk erhvervsliv, vil kunne ansøge om midlerne til at gennemføre projekter i partnerskab med lokale aktører, der ønsker at trække på danske erfaringer og ekspertise.
 
Den første runde på 20 millioner kroner blev lanceret tidligere på året og havde fokus på anstændig beskæftigelse, arbejdsmiljø og rettigheder i udviklingslandene, og kapacitetsopbygning af arbejdsmarkedets parter i udviklingslandene.

Se retningslinjerne for den nye støtteordning med titlen Sustainable Value Chains and Vocational Training her.

Der er en 2-delt ansøgningsproces. Den 1. august 2015 er frist for præsentation af konceptnoter. Dernæst er det kun de ansøgere, der fik godkendt konceptnoten og tilsagn om midler til projektudvikling, som må fremsende en reel ansøgning med frist den 1. november 2015.

Evt. spørgsmål til faciliteten og ansøgningsprocedurer kan rettes til kontoret for Grøn vækst på grv@um.dk.Seneste nyt

    Se alle