Spring til indhold

Velkommen til den syvende udgave af BUDI børnefestival

07.02.2018  10:02

BUDI er forkortelsen for en kunstfestival, der opstod af kærlighed for børn, deres fantasi, kunst, m.m. Foruden at være en kunstfestival, er festivalen en børnefestival - Hvis hovedmålet er at bringe kunst og kultur tættere på børn, overvinde barrierer i gammeldags kunstinstitutioner, opmuntre kreativitet hos de yngste, udvikle og tilskynde børns evner på forskellige kreative områder, lære børn om fremmedkulturer og støtte inddragelsen af marginaliserede børnegrupper.
Hver BUDI-festivalen præsenteres med et land som gæstevært. I år er det Danmark af mange forskellige og gode grunde. Lad os nyde legen sammen!

19. annonce, 7. BUDI – leg godt!

7. International børnefestival – BUDI
11. maj - 11. juni 2018, Pancevo – Serbien

Annoncering af konkurrencer for børneartister

Kulturcenteret Pancevo og BUDI organiserer den 7. internationale børnefestival for kunst (yderligere i teksten omtales som 7. BUDI) under sloganet ”leg godt”, fra d. 11. maj til d. 11. juni 2018. Alle danske uddannelsesmæssige og kulturelle institutioner, med børn op til 15 år inviteres til at deltage, ved at sende deres værker senest d. 30. marts 2018, for at deltage i konkurrencen med titlen: 7. BUDI – Lepo se igraj (Leg godt).

Konkurrencer for børn op til 15 år er åbne for deltagelse frem til 30. marts 2018 i følgende kategorier:

 • Billedkunst: BUDI overalt – Skriv, tegn eller opdigt en opskrift på en glad barndom – præsenter det lykkeligste øjeblik i din barndom (såfremt) eller din yndlings leg (Kunstkonkurrence. Udvalgte værker vil blive præsenteret på udstillingen af børneprisbelønnede værker i Galleriet for moderne kunst, som en del af 7. BUDI).
 • Billedkunst: BUDI info – børns rettigheder – Hvad ønsker du, at voksne gøres mere opmærksomme på? (Konkurrence om de mest kreative blogs, vlogs, Youtube kanaler, vedhæftet filer og videoer. Udvalgte værker bliver præsenteret på 7. BUDIs Facebook side).
 • Teater: BUDI Anderseniaden – Lav en teaterforestilling eller en udendørs performance baseret på H.C. Andersens eventyr, og send en video, der er uploadet på en Youtube kanal (Konkurrence for enkeltpersoner, uformelle grupper, dramahold på folkeskoler og teaterskoler. Udvalgte værker vil blive en del af hovedprogrammet for 7. BUDI).
 • Litteratur: BUDI forfatter – Har du en god ide? Skriv dit eget digt, eventyr, en tegneserie eller historie (Kunstkonkurrence for børneforfattere op til 15 år. Udvalgte værker bliver præsenteret i 7. BUDI).
 • Musik: BUDI original – Præsenter dit kunstværk, band, kor, dit dansehold eller noget du selv opretter (Talentkonkurrence. Udvalgte værker vil blive en del af hovedprogrammet for 7. BUDI).
 • ·Økologi: BUDI kreativ – Lav en model af en hylde i form af interessante dyr af genbrugsmaterialer (Økologisk figur. Konkurrence for børn, som tænker på miljøet. Til børn op til 15 år. Udvalgte værker vil blive præsenteret på 7. BUDI).
 • ·Økologi: BUDI øko-aktion – Lav et forslag til en skolegård eller miljøsats, som du gerne vil gennemføre (Konkurrence om den mest interessante konceptuelle beslutning. Udvalgte aktion vil blive præsenteret på 7. BUDI).
 • Videnskab: BUDI opfinder – Lav et Sci-Fi eksperiment eller en opfindelse, tegning/udklipsholder/model (Kunstvidenskabelig konkurrence for unge innovatorer op til 15 år. Udvalgte ideer vil blive præsenteret på 7. BUDI).
 • Humanitær indsats: BUDI ven/veninde – Den humanitære indsats, du har lavet/planlagt sammen med en eller flere klassekammerater, som I ønsker at starte sammen, men har behov for hjælp til at gennemføre (Konkurrence om en social ansvarlig kampagne, som børn gennemfører med hjælp fra voksne. Udvalgte handling bliver realiseret inden for den 7. BUDI).

Værker/ideer sendes til:

Kulturni centar Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4
Pancevo 26 000, Serbien

eller via mail: budifestival@gmail.com med emne: 7. BUDI konkurs.

Ved hvert værk er det nødvendigt at angive:

 1. Navn og efternavn
 2. Fødselsår
 3. Navn på skole eller organisation
 4. Post- og e-mailadresse, samt telefon nr.

Ansøgere kan deltage i flere konkurrencer, og er velkomne til at sende flere værker. Værkerne skal være ordentlig pakkede og beskyttede, hvis de er skrøbelige. De må ikke bøjes eller rystes. De beskadigede eller ikke udførlige værker bliver ikke taget i betragtning af juryen, heller ikke præsenteret for publikum. Værkerne bliver ikke sendt tilbage! Vilkårene for at deltage i konkurrencen er at værkerne kan gengives og bruges til at promovere festivalen. Værkernes kvalitet afgøres af fagjuryen og de bedste værker bliver inkluderet i det officielle udvalg af den 7. internationale Biennial of Artistic Children’s Expression. Tildeling af præmier og anerkendelser til deltagere og mentorer bliver afholdt ved en særlig ceremoni under BUDI-festivalen. 

Hvis yderligere information ønskes, står vi til rådighed.
De bedste hilsner,

Snežana Ćuruvija, Branislav Radovanović, kunstdirektører i BUDI
Kulturni centar Pančeva
Vojvode Živojina Mišića 4
Pancevo 26 000, Serbien

Tlf .: +381 (0) 62 800 8786
         +381 (0) 13 440 940
Fax: +381 (0) 13 440 945
E-mail: budifestival@gmail.comSeneste nyt

  Se alle