Spring til indhold

300 mio DKK til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder

06.07.2018  11:54
Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem.

Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.
 
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs siger: ”Verdens to største humanitære kriser i Syrien og Yemen fortsætter, og millioner af mennesker har behov for humanitær bistand. Samtidig kommer nye kriser til. I august sidste år brød konflikten ud i Rakhine i Myanmar, og det resulterede i at 655.000 mennesker flygtede til Bangladesh. Det er en ekstremt tragisk udvikling. Vi vil ikke bare se på. Vi kan med den danske humanitære indsats hjælpe med at gøre livet mere tåleligt for nogle af de mennesker, der står med de største humanitære behov. Det er så det vi gør. ”
 
Udviklingsminister, Ulla Tørnæs fortsætter: ”Udenrigsministeriets humanitære partnere er internationalt respekteret og gør en stor indsats for at afhjælpe behovene i de humanitære kriser og krisernes nærområder. De 300 mio. kr. vil blive omsat i en række nye aftaler med partnerne, der skal gøre en konkret og effektiv forskel for sårbare og nødstedte mennesker, der er fordrevet fra deres hjem og de værtssamfund, som huser dem i nærområderne.” siger Udviklingsministeren.

Læs mere her.Seneste nyt

    Se alle