Spring til indhold

Information om Coronavirus/COVID-19

Senest opdateret d. 10. april 2020 │06:38

Har du spørgsmål vedr. coronavirus/COVID-19 situationen kan du tage kontakt til den danske ambassade i Serbien i åbningstiden, hverdage kl. 9 - 15 på tlf. +381 11 367 9500. Uden for åbningstid er man velkommen til at ringe på mobil + 381 63 234 735. 


Du kan læse mere information for danskere der er strandede i Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina, eller Nordmakedonien her.

 

20/03 - SERBIEN LUKKER ALLE GRÆNSER FRA KL 8, fra kl. 12 forbydes der traffik mellem byer med bus og tog, fortsat muligheden for biltraffik. Kun lastbiller kan over grænserne. Serbien er også i undtagelsestilstand. Se mere om alle lande nedunder.

 

19/03 LUFTHAVNEN I BEOGRAD LUKKET FRA kl. 12:

Nikola Tesla lufthavn i Beograd, Serbien er officielt midlertidigt lukket for alle internationale kommercielle flyvninger.

 

 

NORDMAKEDONIEN I UNDTAGELSESTILSTAND I 30 DAGE FRA 18/03. 


SKOPJE Lufthavn midlertidigt lukket for alle internationale kommercielle flyvningerfra midnat d. 18/03.

 

ST PAUL THE APOSTLE LUFTHAVN I OHRID LUKKER FRA MIDNAT D 15. MARTS. LÆS MERE HER.


 

VIGTIG INFORMATION FRA MONTENEGRO

 

Ifølge Montenegros Koordineringsorgan for infektionssygdomme: 

1. All flights from Montenegro Airlines will be temporarily suspended. 

2. International  railway transport is temporarily suspended.

3. International bus bus transport is temporarily suspended.  

Her på siden kan du se information til danske rejsende og fastboende i Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina, og Nordmakedonien i forbindelse med udbruddet af coronavirus/covid-19.

Skærpelse: Udenrigsministeriet fraråder nu alle unødvendige rejser

Fra d 13 marts og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med 10. maj. Læs mere her.

Vi anbefaler, at du følger med i udviklingen via Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Serbien. Du kan finde rejsevejledningen med de seneste opdateringer her.

Ambassaden følger løbende udviklingen i forhold til coronavirus/COVID-19 i Serbien. Danskere bosat eller på rejse i Serbien opfordres til at følge de serbiske myndigheders anvisninger og information via nyhedsmedierne og nedenstående informationskanaler:

Montenegro

Bosnien-Hercegovina

 
Ambassaden opfordrer alle danskere i de lande vi dækker til at registrere sig på Danskerlisten og hente app'en UMrejseklar. Danskerlisten giver os mulighed for i særlige tilfælde at kontakte dig eller sende dig vigtige informationer. Du tilmelder dig Danskerlisten her.
Har du spørgsmål i forbindelse med coronavirus/COVID-19, kan du tage kontakt til den danske ambassade i Serbien på: +381113679500. Uden for ambassadens åbningstid er der mulighed for omstilling til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter på: +45 33 92 11 12. 
 
Danskere, der befinder sig i Serbien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina eller Nordmakedonien, og mistænker at være smittede med coronavirus/COVID-19, skal undgå kontakt med andre mennesker, herunder lokale skadestuer, og sætte sig i telefonisk forbindelse med den lokale sundhedsmyndighed.
 
Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Serbien rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen. På de danske myndigheders fælles informationssite kan du finde information om coronavirus/covid-19.
 
For yderligere information se også Udenrigsministeriets hjemmeside.