Gå til indhold

NY Coronavirus/COVID-19 Serbien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Serbien.
Senest opdateret 30-09-2021 10:09

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Serbien.

Information om konkrete restriktioner i Serbien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Serbien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Serbien.

Information om konkrete restriktioner i Serbien opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der tillades indrejse i Serbien for erhvervsrejsende fra alle lande for serbiske statsborgere såvel som for udenlandske statsborgere. Erhvervsrejsende kan indrejse i Serbien uden fremvisning af en negativ covid-test, men med kravet om forudgående indberetning til PKS. Indenfor 24 timer fra indrejsetidspunktet skal erhvervsrejsende sende eller vise en negativ antigen eller PCR-test til PKS, udstedt af et serbisk laboratorium. 

Følgende lande er undtaget fra den nye og forenklede Covid-19 procedure, da indrejse i Serbien fra disse lande ikke påkræver en negativ PCR-test: Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Montenegro og Nordmakedonien. 

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Serbien har ikke indført indrejseforbud, men der gælder krav om negativ COVID-19-test ikke ældre end 48 timer. Det er også muligt, at fremvise et certifikat eller et andet offentligt dokument som bekræfter at du er blevet diagnosticeret med SARS-CoV-2-virus, forudsat at dokumentet er ældre end 14 dage, og ikke ældre end 6 måneder.

Serbiske statsborgere skal ikke vise en negativ PCR-test ved indrejse, men skal gå i hjemmeisolation i 10 dage, hvis de ikke kan fremvise en negativ PCR-test. Hjemmeisolationen kan afbrydes ved fremvisning af en negativ PCR-test. 

Du kan finde flere oplysninger på de serbiske myndigheders hjemmeside.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Det danske coronapas anerkendes ikke som dokumentation for COVID-19 vaccination.

Det er også muligt, at fremvise et certifikat eller et andet offentligt dokument som bekræfter at du er blevet diagnosticeret med SARS-CoV-2-virus, forudsat at dokumentet er ældre end 14 dage, og ikke ældre end 6 måneder.

Coronapas fra en række udvalgte lande anerkendes. Yderligere information kan findes her.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

For alle indrejsende der ikke fremviser negativ COVID-19 PCR-test (ikke ældre end 48 timer), gælder krav om 10-dage karantæne.

Det er også muligt, at fremvise et certifikat eller et andet offentligt dokument som bekræfter at du er blevet diagnosticeret med SARS-CoV-2-virus, forudsat at dokumentet er ældre end 14 dage, og ikke ældre end 6 måneder.

Såfremt man ikke fremviser en test, skal man indenfor 24 timer fra indrejsetidspunktet kontakte en kompetent COVID-klinik eller et lokalt sundhedsinstitut med henblik på at få lavet en test. Det er også muligt at gøre det elektronisk - www.e-zdravlje.gov.rs eller ved at ringe på følgende nummer: 011/362-0000. Læs mere om PCR-test i Serbien her. 

De serbiske myndigheder opfordrer alle rejsende til at følge en række anbefalinger for at begrænse smittefaren, information herom udleveres ved indrejse.

Interne rejserestriktioner

Der er ikke indført interne rejserestriktioner i Serbien.

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Serbien fra Danmark. Rejser du fra et andet land end Danmark, må du undersøge transitmuligheder med de lokale myndigheder.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Serbien.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Bliv hjemme, hvis du føler dig utilpas. Hvis du har feber, hvis du hoster og har åndedrætsbesvær, skal du søge lægehjælp og ringe på forhånd.

Det er muligt at få lavet PCR-test i Serbien. Information om dette kan findes her. Der kan desuden bestilles tid til en test ved at ringe på dette telefonnummer: 011/362-0000

Det er muligt at få lavet antigen test i Serbien. Information om dette findes på Beo-Labs hjemmeside. 

I lufthavnen er både PCR-test og Antigen-test tilgængelig. Læs mere om corona-testning i lufthavnen her

Lokale myndigheders kontaktoplysninger: 

  • Covid-19-infolinje: +38119819 
  • Sundhedsministeriet: +381 64 8945 235
  • Serbiens sundhedsinstitut (Dr Milan Jovanović-Batut): +381 11 2684 566
  • Ambulance nummer: 194

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Serbien

Der er forskellige rejsemuligheder fra Serbien til Danmark. Man kan rejse i egen bil eller med fly.

Fly: På Air Serbias hjemmeside kan du finde en ruteplan for deres fly i nærmeste fremtid.

Tog: Oplysningerne findes på det serbiske jernbanevæsens hjemmeside.

Bus: Du kan følge situationen på Beograds Busstations hjemmeside. Vi anbefaler, at du også holder dig orienteret på de enkelte busselskabers hjemmesider.

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Forskellige lokale informationer kan findes på nedenstående links og telefonnumre: 

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Serbien inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Serbien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.